Hypotheek

Hypotheken

De financiering van een woning is vaak een behoorlijk intensieve en tijdrovende aangelegenheid. Dat geldt voor iemand die voor het eerst een woning koopt, voor iemand die reeds eerder een woning gekocht heeft, maar ook voor diegene die de woning reeds gefinancierd heeft en waar het misschien interessant is om de hypotheek aan te passen of zelfs bij een andere financier onder te brengen.Met welke fiscale regels moet je rekening houden, hoeveel procent van de woningwaarde wordt er tegenwoordig nog gefinancierd, wat zijn mijn maandlasten en met welke risico’s moet er rekening gehouden worden bij het aangaan van een hypotheek? Dit zijn slechts enkele vragen die u kunt tegenkomen in het hypotheekproces.

Tuinstra Financieel Adviseurs beschikt over de certificering Erkend Hypotheek Adviseur ( SEH ) en gaat samen met u op zoek naar de hypotheek die het beste past bij uw wensen en doelen. Aangezien er vervolgens veel kan wijzigen in zowel uw leven als in de wereld van wettelijke en fiscale spelregels, brengen wij periodiek in kaart of de hypotheek nog aan uw wensen voldoet. Neemt u vrijblijvend contact met ons op en wij gaan graag met u in gesprek!

Wat kan ik lenen? Snel en simpel een indicatie wat u wel en wat u niet kunt lenen? Bereken zelf snel hoe hoog uw hypotheek mag zijn en de maandlasten die daarbij horen. De hoogte en de maandlasten zijn afhankelijk van de hypotheekvorm die het beste bij u past. Heeft u al een huis op het oog? Dan passen we ons advies aan op de hypotheek die nodig is voor dat huis en hoeveel u daarvoor moet lenen.
Bereken NHG premie
Overwaarde Verkoopt u een woning met winst? Dan is het een goed advies om in ieder geval deze overwaarde te gebruiken voor de koop van uw nieuwe huis. Hierdoo dalen uw maandlasten.

Factoren Het verstrekken van een hypotheek blijft natuurlijk mensenwerk. De hypotheekvorm, het bedrag dat u leent, is allereerst afhankelijk van uw gezin, uw financiële positie en uw leeftijd. Daarnaast spelen de rente, de hypotheekvorm en de waarde van de woning die u wilt kopen een belangrijke rol.

afmwaarschuwing-1024x127

Hypotheekrente berekenen
Hypotheekrente is aan verandering onderhevig. Voor een overzicht van actuele rentes bij verschillende hypotheekverstrekkers, heeft de Nationale Hypotheekbond een handige ‘rekentool’ ontwikkeld. “Klik” op de ‘knop’ hieronder om naar de ‘rekentool’ te gaan.

Hypotheekrente rekentool

Duurzaamheidsprofiel downloaden
Het Duurzaamheidsprofiel vertelt woningeigenaren binnen een paar seconden hoe hun woning scoort op energieverbruik en hoe ze dat verbruik kunnen verlagen. Wist u dat verschillende geldverstrekkers zoals ABN AMRO, Rabobank, Vista en Obvion tot wel 0,15% korting geven bij een nieuwe hypotheek of bij een nieuw renteaanbod als de woning een Energielabel A heeft?

Download via onderstaande ‘knop’ het duurzaamheidsprofiel van uw woning.

Duurzaamheidsprofiel

Vraag informatie aan

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Uw bestanden